2015. szeptember 10., csütörtök

HOL VOLT SICAMBRIA? SICAMBRIA-ÓBUDA VÁROSA = BEKAS-MEGYER KÖZPONTI TERÜLETE

Sicambria-Óbuda városának helymeghatározó okleveles bizonyítékai !


Az Óbuda városát magasan-hegytetőn ábrázoló hadmérnöki metszetek valódiságára okleveleink is vannak, méghozzá ugyanarra a területre! Így tehát a "szakértő" történész állítása, hogy a hadmérnöki rajzolók "bulvárrajzot" készítettek, és csak fantáziáltak, az finoman szólva is valótlan állítás, ami az eddigi történész dogmákat erőlteti tovább, immár csak a saját érdekeik miatt. A feltörekvő fiatal történész erőlködése is, hogy Sicambria-Óbuda városa Aquincumban létezett volna, szintén már alapjában megbukott, hiszen idáig sem tudtak okleveleket adni erre az ostoba történész-szamárcsapásra. Ezek a tévhitek már a 19. században kialakultak, a történetírók hibáztak több esetben, és ezeket a hibákat mind a mai napig görgetik tovább a szemellenzős foteltörténészek. Ide tartozik a Pest-újhegyi vár földrajzi valós helye is. Napjainkban is készülnek sorban a történészek valótlan munkái, tömve butaságokkal és téveszmékkel. Óbuda téves topográfiája miatt azonban a mai Budavár, és környezetének elnevezései is tévesek-hibásak!

Fejér, Georgius: Index codicis diplomatici Hungariae ecclesiastici ac civilis. Stirpis Arpadiano-Andegavensis. Ab anno 1301-1400. (Budae, 1835.)   5. (109. oldal)


1363. Eadem Elisabeth portionem suam possessionariam in Bekas Megyer Clarissis de V. Buda confert. p.318













Ezek a hiteles okleveles források cáfolják a valóban amatőr, kutatónak nem igazán nevezhető önámítókat is, akik más földrajzi területre képzelik Sicambria-Óbuda városát. A történelmi igazságról, a város valós helyéről hiteles metszeteink, és okleveleink vannak, csak és kizárólag Megyer központi területére! Így tehát a Pomáz, Esztergom területe, vagy a Pilismarót Búbánat-völgy környékének téveszméi ugyanúgy megbuktak, mint a történészi hivatalos változat, az Óbuda városának Aquincumba erőltetése. A megyeri rév MEGYEREN volt, és nem Szobon, de a mai Óbuda Jenei révjénél sem, ezért hívják megyeri révnek, és ez nagyon fontos. Bármily meglepő, a hivatalos álláspontra sincs bizonyító-helymeghatározó oklevél, idáig sem volt, és ez az igazán megdöbbentő! A történészeink által Óbudának gondolt terület sohasem tartozott Megyerhez, és így az okleveleink támogatásával már most sikerült bizonyítanunk, hogy Óbuda városa nem azon a területen létezett! Már előre látom azt is, hogy milyen dilettáns kifogásokkal próbálkoznának a feltörekvő-megfelelni vágyó szemellenzős foteltörténészek, így ezért közlöm a korábbi adatokat is...
Na hol is volt a klarissza kolostor Sicambria területén a ferencesrend birtokán?!

Aquincum pedig sosem volt Sicambria-Óbuda Oppidum, több okból sem! Egyrészt a város egy magas fennsíkon létezett, és nem szigeten, ugyanis Aquincum területe a középkorban még sziget volt. Másrészről pedig Óbuda városának oklevelei Sicambriáról szólnak, és nem a római Aquincumról!




Erről azonban a történész dogmák oldalán írunk, ahol elemezzük Schönvisner( a magyarellenes jezsuita tanár) ostobaságait, és azok személyét akik napjainkban is tovább hajtják ész nélkül a római romok éltetését, miközben a magyar értékek jelentőségét igyekeznek kicsinyíteni, a Sicambria kutatók terepi-nyomozását pedig feljelentéssel gátolni. Jól gondolja a kedves olvasó, ha egy vezető beosztású római koros régészre tippel, aki minden fórumon azt hangoztatja, hogy Sicambria-Óbuda városa sohasem létezett. Nekik csak a római a fontos, a magyar értékeket pusztítják ahol tudják, és így megy ez immár több száz éve. Ezért vakítják még napjainkban is azzal a magyar embereket, hogy a római "Aquincumban volt Óbuda, és a magyar főváros a római alapokra és úthálózatra épült" 


A hazug történelem-gyártás még napjainkban is tart!





2015.  Földanya Hava.   Egyed Zoltán Pajzsvivő


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése